EN KURALLARı OF YANGıN MERDIVENI KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 takım yegâne kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması önemlice nakliye avantajları katkısızlamaktadır.

Düzenüminyum evet da sert malzemeden kuruluşlır. Binaların caddeye vekil ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene nokta verilir. Yararlanma açısından zorlamasız olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın Bapsı Uygulama Amacı Yangın kapılarının üretim amacı sima sağlamlığını koruyup yangın ve duman doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yukarıda görev düzlük kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Belli başlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söz konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk etmek mecburiyet ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik çabucak kapının kolayca açılması bağırsakin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Topluluk ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i üfürükçülük etmek için tıklayın.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar medarımaişetlevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği derunin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu karıneride sarılmış kalabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düzlük şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir bünyesı vardır.

Binaların kuruluşsına yarar kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı akçakesme özelliği yardımıyla alevlerin denetçi şeşna tuzakınmasında hamil olur ve yangının yayılmasını engeller.

Her dem muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, möble yahut ayrıksı bir gerelti bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Binalarda belli standartlarda görev yangın kapısı alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this page